Uppdaterad 06 april 17:54: 06 april 16:51, Trafikolycka, Kalmar

En polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll mellan Lindsdal och Krafslösa, ger signal om att föraren ska stanna. Föraren av personbilen hörsammar inte stoppsignalerna, stannar inte och ökar hastigheten.

Ett förföljande tar vid, polispatrullen tillkallar förstärkning via regionledningscentralen.

Personbilen som förföljandet avser kolliderar sedan med en annan personbil på Franska vägen. Räddningstjänst och ambulanssjukvård tillkallas. Det är just nu okänt om någon person är skadad.

Uppdatering kl. 17.50: Ingen person skadades i samband med kollisionen.

Föraren till personbilen som förföljdes av polisen, en man i 25-årsåldern, medtogs för provtagning. Mannen är misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Ytterligare brottsmisstankar kan tillkomma.