07 april 07:23, Sammanfattning natt, Jönköpings län

06.51 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har heller fått följa med för provtagning och förhör.

01.31 polisen fick samtal om att en brand hade upptäckts i ett bostadshus i Vetlanda. En privatperson hade upptäckt att det brann på utsidan av hans lägenhetsdörr men han lyckades släcka elden själv. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om mordbrand. Det finns ingen misstänkt.

03.28 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Floragatan i Vetlanda. Räddningstjänsten åkte till platsen och rapporterade att huset var övertänt. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om mordbrand. Efter att räddningstjänsten har slutfört sitt arbete på platsen kommer polisen att spärra av brandplatsen för en kommande kriminalteknsik undersökning.

04.07 SOS-larm till polisen om arbetsplatsolycka på en industriarbetsplats på Vallgatan i Nässjö. Polisen åkte till platsen och det som verkar ha hänt är att en arbetstagare, man i 30-årsåldern ska ha fastnat i ett pallsystem och när han skulle ta sig loss föll han en kortare bit och fastnade mellan två andra föremål varvid ena benet skadades. Mannen har nu smärta i ett knä. Polisen har påbörjat en utredning om arbetsplatsolycka, inledningsvis utan brottsrubricering.

04.12 i samband med en rutinkontroll av en bil i Huskvarna uppstod misstanke om att en passagerare kunde vara drogpåverkad. En man i 40-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör angående misstänkt ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och brott mot knivlagen. En man i 55-årsåldern blev misstänkt för brott mot knivlagen med anledning av att han förvarade en yxa i bilen.

05.51 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 40 i Nässjö. Två bilar ska ha krockat. Senare åkte ytterligare en bil i diket på samma plats. Ingen person skadades och det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.