Uppdaterad 07 april 00:44: 06 april 21:19, Brand, Halmstad

Uppdaterad 07 april 00:44

Larm om bråk och brand på Östra stranden.

I samband med någon form av bråk på en adress på Östra stranden har en man blivit allvarligt skadad. Eventuellt har han fått skadorna från ett vasst föremål under bråket. Oklart hur många som varit inblandade i bråket. Mannen är förd till sjukhus i ambulans.

I samband med bråket har någon även hört en smäll eller explosion och därefter har det börja brinna i ett större flerfamiljshus intill. Räddningstjänsten arbetar på platsen och har tillsammans med polisen evakuerat flera bostäder. I nuläget finns inga uppgifter om ytterligare skadade personer men släckningsarbetet pågår. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse. En man i 30-årsåldern som misstänks vara inblandad i händelsen har nu gripits.

Ett större område har spärrats av och nationella bombskyddet samt polisens tekniker är på väg till platsen.

Polisen har inlett en särskild händelse för att säkra tillgången på polisresurser från regionen.

2021-04-07, 00.34 Den man som fördes till Halmstads sjukhus med allvarliga skador har nu avlidit. Mannens identitet är fortfarande okänd. Brottsrubriceringen ändrad till mord alternativt dråp.

Det brinner fortfarande i byggnaden och räddningstjänsten jobbar med att förhindra spridning. Släckningsarbetet kommer att pågå i flera timmar till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.