08 april 01:23, Stöld, försök, Västerås

Två personer försöker ta sig in i ett cykelförråd.

Två män försöker ta sig in i ett cykelförråd på Gunnilbogatan men upptäcks av boende som ringer polisen.

Männen åker från platsen med bil och när en patrull ger stoppsignal åt en som kan ha med inbrottsförsöket att göra väljer föraren att försöka köra ifrån patrullen.

Efter ett kortare förföljande mot Haga parkgata stannar föraren bilen och både föraren och en passagerare springer i väg åt olika håll. Polisen spårar med hund i området och en man hittas som har tagit sig in på spårområdet vid Bangatan. Det går inte att knyta mannen till bilen och efter kontroll släpps han. I den dumpade bilen anträffas brytverktyg.

Polisen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.