09 april 09:39, Rån, försök, Vetlanda

Polisen har under morgonen arbetat med ett rånförsök i Kvillsfors. En bilist hade stannat på Nygatan i Vetlanda, nära korsningen med Målaregårdsvägen och plockat upp en okänd man som ville ha skjuts mot Kvillsfors.

Under körningen ska den okända mannen ha hotat bilföraren med ett tillhygge. Föraren ska då ha lyckats stanna bilen och springa från platsen. Passageraren ska då också ha sprungit från platsen men åt ett annat håll.

Polis kom dit och sökte med hund. Detta var vid en parkeringsficka längs riksväg 47, några kilometer väster om Kvillsfors. Polisen har också hållit förhör med den drabbade samt tagit bilen i beslag för teknisk undersökning.

Ärendet rubriceras som försök till rån. Den drabbade är en man i 20-årsåldern. Han ska inte ha skadats fysiskt.