30 april 21:27, Rattfylleri, Eskilstuna

14.19 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en bilist vid området Myrtorp i Eskilstuna. Ärendet hade börjat med att polisen hade en hastighetskontroll på Gillbergaleden. Högsta tillåtna hastighet på sträckan är 50 km/h, men den aktuella bilen körde i över 80 km/h i polisens mätinstrument, varpå polisen visade tecken att föraren skulle stanna. Men bilen kördes vidare och polisen inledde ett förföljande.

Polisen fick stopp på bilen i Kronskogen. Det satt två kvinnor i bilen, i 20- och 25-årsåldern. Kvinnan i 20-årsåldern blev misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott eget bruk, hastighetsöverträdelse och för att ej ha stannat på polismans tecken. Hon togs med för provtagning och fördes sedan in för tillnyktring.

Polisen beslutade att bilen skulle beslagtas för att förhindra fortsatt brottslighet.