01 maj 08:16, Sammanfattning natt, Östergötlands län

07.33 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, endast sex personer har omhändertagits och tre har fått följa med för provtagning och förhör angående misstanke om drogpåverkan.

02.00 SOS-larm till polisen om brand utomhus i terrängen vid Blecstad, Söderköping. Hanterat av räddningstjänsten, ingen misstanke om brott.

02.41 samtal till polisen om att en kvinna skulle ha blivit misshandlad en timma tidigare i Mjölby. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel, höll förhör med den drabbade och även den misstänkte. Den drabbade kvinnan, som är i 40-årsåldern fick ett blått öga efter ett slag. Hon behövde inte söka akutsjukvård. Den misstänkte mannen, som är i 50-årsåldern frihetsberövades inte.

Förutom dessa händelser har polisen hanterat ett antal mindre allvarliga ärenden som inte har lett till frihetsberövanden. Ingen ärende som kan betecknas som relaterat till traditionellt valborgsmässofirande.