30 april 02:15, Mord/dråp, försök, Norberg

Polisen får samtal om att flera personer ska ha blivit skadade i ett bråk i en lägenhet i Norberg. Enligt anmälare ska det ha varit flera personer i lägenheten, och en av de skadade personerna ska vara svårt skadad.

Flera patruller beordras till platsen där det visar sig att en man i övre tonåren har blivit skuren i halsen med något vasst föremål. Han avförs med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms initialt som livshotande.

Även en kvinna i den aktuella lägenheten är skadad. Kvinnan, som är i mellersta tonåren, har fått ett slag i huvudet med någon form av tillhygge.

Efter förhör med vittnen kan en man i 20-årsåldern gripas på platsen misstänkt för försök till mord, alternativt dråp, och grov misshandel. Även den gripna gärningsmannen har skador, men ska vara lindrigt skadad.

En förundersökning inleds och lägenheten spärras av för att genomföra en teknisk undersökning.