01 maj 07:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

19;05, knivlagen, Göteborg

En ordningsvakt griper en person för brott mot knivlagen på Kruthusgatan. Ytterligare två personer omhändertas av ordningsvakter för att avlägsnas från platsen i samband med händelsen. Patrull möter upp för att avlägsna personerna. En anmälan om brott mot knivlagen är upprättad.

20:50, olaga hot, Borås

Vi får in ett larm om att två ungdomar har blivit jagade av en man med större kniv utanför en mataffär i Hulta. Polis åker till platsen och kan med hjälp av bland annat kameraövervakningsbilder lokalisera mannen. Han säkras i anslutning till platsen och tas med till förhör. Mannen sitter nu anhållen misstänt för olaga hot.

21:04, försök till rån, Göteborg

Vi får in ett samtal. En person uppger att han har blivit misshandlad av fem gärningspersoner, som försökt råna honom på plånbok och mobil i Gamlestaden. Polis och ambulans larmas till platsen. Mannen försökte sätta sig i motvärn och blev då nedslagen. Inga uppgifter om allvarligare skador. Gärningspersonerna försvann från platsen och fick inget rångods med sig. En anmälan om försök till rån är upprättad.

21:05, brand, Stenungsund

Vi får larm om flera mindre bränder i en skog i anslutning till en skola i Norum. Räddningstjänsten har släckt bränderna. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om mordbrand är upprättad.

21:43, försök till stöld/inbrott, Gullspång

Ett larm går i en fastighet och två personer springer från platsen. Polis åker till platsen och kan konstatera att någon har försökt ta sig in genom ett fönster på baksidan. En hundpatrull kan sedan spåra upp en misstänkt gärningsperson. En anmälan om försök till stöld genom inbrott är upprättad.

00:27, trafikolycka, Göteborg

Vi får in ett larm om en personbil som har voltat på Lerbäcksvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. I bilen färdades förutom föraren tre passagerare. Två personer förda till sjukhus för kontroll. Inga uppgifter om allvarligare skador. En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad.

03:03, mord/dråp, Göteborg

Vi får in ett samtal om en kraftig smäll på en adress i Haga. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. En entrédörr är enligt uppgift skadad. Inga uppgifter om att någon är skadad. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Det är i nuläget inte fastställt vad det är som har detonerat. Vi kommer under dagen bland annat genomföra dörrknackning i området. Ärendet utreds i nuläget som försök till mord.