02 maj 08:21, Sammanfattning natt, Jönköpings län

08.02 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, endast en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.31 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Aneby. Enligt uppgifter från SOS ska en person har ringt till SOS och sagt att det brinner i bostadshuset. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Framme på platsen visade det sig stämma att det brunnit i ett sovrum. Polisen spårade från huset till en person som kan misstänkas ha anlagt branden i huset. Det är en kvinna i 20-årsåldern och hon greps i närheten av bostadshuset misstänkt för mordbrand. Föremål har tagits i beslag för spårsäkring. Det är oklart hur stora skadorna har blivit men branden har bedömts ha haft spridningsrisk i huset. Den misstänkta kvinnan blev anhållen av åklagare efter att hon förhörts.

02.33 SOS-larm till polisen om brand utomhus. Polisen åkte till Jönköpingsvägen i Habo och det visade sig att det var en bil som brann i närheten av resecentrum. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand utan misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.