02 maj 10:55, Trafikolycka, Jönköping

Trafikolycka i Göteborgsbacken, riksväg 40.

09.31 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 40 i den så kallade Göteborgsbacken.

Polisen fick flera samtal om en bilist som bland annat körde i fel körriktning. Bilist skulle ha krockat men kört vidare.

09.35 en polispatrull har fått syn på den aktuella bilisten och kör efter för att kontrollera den, men den stannar inte.

09.44 bilisten har nu stannat och polisen kontrollerar föraren. Det är en äldre man i 80-årsåldern som är förvirrad och han förs till sjukhus med ambulans. Han är nu misstänkt för brott i samband med att han ska ha kört mot körriktningen och därmed förorsakat trafikolycka mellan en husbil och en lastbil. Mannen körkort har omhändertagits av polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.